X

Haber: Kempo Millileri Kürsüyü Sevdi..


Şampiyonada 3 altın 1 gümüş madalya kazanıldı

Türkiye Jiu Jitsu şampiyonasında U 35 kategorisinde Vedat Aydın, Newaza Gİ maçında 5 rakip arasından 5 galibiyet aldı. İlk rakibi maç esnasında yasaklı hareketten dolayı diskalifiye olurken, ikinci rakibini 6-0 bir puan farkı ile kazanan, 3. Maçında Hasan Yolcu ile yapan ve puan 0-0 iken Vedat Aydın 1 avantaj puanı olduğu için kazanırken, 4. Maçını Mehmet Türe ile yaparak 4-0 puan farkı ile kazanarak yarı finale yükseldi.

Newaza Gİ deki son maçını yarı final maçında tekrardan Hasan Yolcu ile yaparak 2-0 puan farklı ile şampiyonluğa ulaştı. Vedat Aydın Newaza NO-Gİ maçında 2 maç içinden 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile ikinciliği alarak ilk rakibi maça çıkmak istemediğinden dolayı Vedat Aydın maçı kazandı. İkinci maçında ise Hasan Yolcu ile yaparken skor 0-0 olup Hasan Yolcu 1 avantaj puanı ile kazanarak ikinci oldu. Ayrıca Vedat Aydın Newaza Fighting maçlarında 4 maç içinden 4'ünüde kazanarak birinciliği elde etti. İlk maçını Ahmet Arda Güner ile yaparak galibiyeti alarak, ikinci maçını Mehmet Baran ile yaparak kazanan Vedat Aydın yarı final maçında Koray Sayıcı karşısında kazanarak final maçında ise İsmail Koray yenerek şampiyon oldu.

Tarık Yayar

Türkiye Jiu Jitsu şampiyonasında mücadele eden diğer sporcumuz Tarık Yayar U18 69 kiloda Newaza Fighting'de çeyrek finalde Mehmet Türe'ye kaybederek elendi. Tarık Yayar Newaza Contact U 18 69 kiloda finalde rakibi karşısına çıkmayınca şampiyonluğa ulaştı.

Ödül Töreni

Türkiye Jiu Jitsu şampiyonasında dereceye giren sporculara madalyaları Türkiye Muaytahı ve Jiu Jitsu Federasyonu Genel Sekreteri Korkmaz Atalay, yürütme kurulu başkanı Hulusi Elmas tarafından taktim edildi.

Başkan Teşekkür Etti

Türkiye Jiu Jitsu şampiyonasına katılıma katkı koyan destek olan İskele Belediye başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Meclis üyelerine başkan Mehmet İngenç teşekkür etti.

Kafile Döndü

Türkiye’de Antalya-Alanya’da yapılan Jiu Jitsu şampiyonasına katılan Kempo Savunma Sporları Federasyon başkanı Mehmet İngenç ve Milli takım kafilesi akşam saatlerinde ülkemize döndü.